Laserscannen Groningen

LASERSCANNEN

Laserscanning in Groningen en omstreken is een expertise van Geo Actief. Mede door ons grote netwerk kunnen wij iedereen in heel Nederland én, in overleg, in het buitenland voorzien van onze diensten op het gebied van laserscanning. Door het gebruik van laserscannen kan de huidige situatie in kaart gebracht worden, wat ideaal is bij de start van een bouwproject. Hierbij wordt direct een antwoord verkregen op vragen in een latere fase!

Laserscannen wordt door ons ingezet in o.a. de bouw, industrie en civiel. Door gebruik te maken van een Topcon high-end landmeetkundige laserscanner kunnen wij uitzonderlijke resultaten behalen. Deze resultaten worden vervolgens altijd gedeeld met de opdrachtgever. De scan met nauwkeurigheidsrapportage wordt geleverd met een volledig 3D Model in Revit.

 

Neem direct contact op!

 

 

SNEL EN NAUWKEURIG

De situatie wordt door ons volledig in 3D aangeleverd. Door gebruik te maken van Topcon Magnet Collage Web kunnen we via elk apparaat en de meeste browsers toegang krijgen tot de online projecten. Door gebruik te maken van dit web en de juiste online beschikbare informatie kunnen wereldwijd projectteams samengesteld worden en is onderlinge samenwerking aan uw project in Groningen zeer eenvoudig.

Laserscannen is een zeer snelle en nauwkeurige meetmethode voor het in kaart brengen van complexe situaties. Alle details voor het onderwerp zijn zichtbaar en eventuele aanpassingen kunnen doorgevoerd worden voor de definitieve plaatsing.

Hier vindt u een voorbeeld van een van onze projecten: Scan woning.

Met behulp van de hybride techniek kan de grondslag direct in Rijksdriehoeksmeting (RD) en Normaal Amsterdams Peil (NAP) bekend gemaakt worden. Deze grondslag wordt gebruikt voor de positie van de scans, zodat u het project altijd op de juiste positie presenteert.

 

Vraag advies of een offerte

 

 

 

 

MOGELIJKHEDEN MET LASERSCANNEN

Door continue ontwikkelingen zijn er inmiddels tal van mogelijkheden waarop inwinning plaats kan vinden. Het uiteindelijke product bepaalt echter welke methodiek de juiste en goedkoopste is. Wat voorop staat is dat de klant altijd bepaalt wat er met de gegevens moet worden bereikt.

Hieronder geven we antwoord op de volgende vragen:

 • Wat krijg je als Geo Actief gereed is?
 • Wat wil je ermee?
 • Wat kan je er mee?

We kunnen aansluiten op de verschillende softwarepakketten en leveren de data in de gewenste formaten op.

Doordat wij bekend zijn met de mogelijkheden en onmogelijkheden kunnen wij de data inwinning op een verantwoorde manier uitvoeren. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • Op een snelweg kunnen we niet zomaar met een Total Station of GPS de weg op. Door hier een mobiele laserscanner in te zetten wordt het gebied al meer toegankelijker.
 • Het inmeten van woningen kan soms prima met een meetband Total Station of Laserscanner. Als het doel is om er uiteindelijk energie neutrale woningen (in het aardbevingsgebied) van te maken waarbij de gevelonderdelen vooraf prefab geproduceerd worden is de inzet van een Laserscanner het meest efficiënt.
 • Inspecties met een drone is een typisch kosten efficiënte manier voor data winning. Deze techniek is geschikt voor windmolens, hoogspanningsmasten, daken, gronddepots en meer.
 • Peilen met een single- of multibeam, inwinnen van bodemgegevens van kanalen, rivieren, zee, meren en plassen.

 

SAMENWERKEN MET GEO ACTIEF

Geo Actief streeft altijd naar een goede open communicatie. Dit wordt door ons ook gezien als een voorwaarde voor het behalen van resultaat/goede kwaliteit. Door samen te werken met specialisten en partners worden verschillende expertises gebundeld. Hierdoor zijn wij in staat om opdrachtgevers slimme totaaloplossingen te bieden. Wij zijn constant op zoek om ons netwerk uit breiden met expertises uit verschillende vakgebieden die ons perfect aanvullen. Zo kunnen wij de opdrachtgevers altijd de beste service bieden.

Door gebruik te maken van ons grote, diverse netwerk kunnen wij binnen elk project, bij ieder afzonderlijk onderdeel, de juiste expert vinden. Door de samenwerking met diverse landmeetkundige en gespecialiseerde monitoring bureaus hebben wij in ieder deel van Nederland (en dus ook in Groningen!) een specialist zitten.

 

LANDMETEN EN MAATVOEREN

Door onze jarenlange ervaring, kennis en kunde zijn wij in staat u volledig te ontzorgen op geodetisch gebied. Wij leveren maatoplossingen voor elk project en zorgen dat alles tot in de puntjes geregeld wordt. Wij denken proactief met de opdrachtgever en zoeken naar de meest geschikte maatoplossing om het project zo goed mogelijk aan te pakken.

 

Lees meer over Landmeten

 

Bij Geo Actief bent u verzekerd van:

 • Jarenlange ervaring
 • Kunde en kennis op het gebied van landmeten, maatvoeren en laserscannen
 • Eerlijk advies
 • Totale ontzorging

 

Lees meer over Maatvoeren

 

CONTACT

Bent u overtuigd geraakt van onze uitgebreide kennis van laserscannen in Groningen en omstreken en zou u eventueel met ons in contact willen komen voor vragen of meer informatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Uiteraard is het ook mogelijk om direct een offerte bij ons aan te vragen.

 

Neem direct contact op!

 

 

Emmen Groningen Leeuwarden Zwolle