Landmeten Leeuwarden

Landmeten - Geo Actief

Geo Actief is hét bedrijf voor landmeten in de omgeving Leeuwarden en omstreken. Landmeten is een prachtig beroep dat al heel lang bestaat. De principes zijn al eeuwen oud. Op steeds meer manieren kan inwinning plaatsvinden. Het uiteindelijke product bepaalt echter wat hierin de juiste methodiek en goedkoopste manier is. Geo Actief denkt graag met u mee om tot een efficiënte oplossing voor uw vraagstuk te komen!

Geo Actief meet met de modernste total stations en veldsoftware. Topcon Magnet maakt het mogelijk om direct in de juiste layerstructuur lijnen, punten en vlakken te meten. Voor de aansluiting op uw manier van werken is dit ideaal.

 

Neem direct contact op!

 

 

Landmeten - Meten en Precisie

Het eerste waar we aan denken bij landmeten is het opmeten van land met een tachymeter en/of middels GPS.

 

“Geo Actief biedt opdrachtgevers slimme totaaloplossingen”

 

De positie van punten op de aarde wordt met zo groot mogelijke precisie bepaald. Hierbij worden de kromming en bolheid van de aarde gecorrigeerd waar nodig. Vervolgens worden er afstanden, hoogtes, hoeken en coördinaten gemeten.

Belangrijke instrumenten bij onder andere landmeten in Leeuwarden en omstreken zijn:

 • Een tachymeter bepaalt de horizontale richting, verticale hoek en (schuine) afstand.
 • Een waterpasinstrument, vaak in combinatie met een baak, bepaald de hoogteligging van punten.
 • Een GPS (Global Positioning System) wordt gebruikt voor de plaatsbepaling en de bepaling van de coördinaten.
 • Tegenwoordig gebruiken landmeters steeds meer 3D Laserscanners om ook de ruimtelijke punten te bepalen.
 • Drone (scannen en of fotogrammetrie).
 • Peilen middels single beam en/of multibeam (hydrografie).
 • Vliegtuig (luchtfotogrammetrie).

 

 

LANDMETEN Leeuwarden – MOGELIJKHEDEN

Onze kennis binnen het landmeten is erg uitgebreid. Het team van Geo Actief is zeer ervaren en voert zowel grote als kleine projecten uit. Wij zijn inzetbaar in alle fases van de bouw. Ook kunt u bij ons terecht voor het in kaart brengen van eigendomsgrenzen en meetkundige beschrijvingen bij landkaarten.

Wat voor soort projecten kan Geo Actief bijvoorbeeld aan:

 • Ziekenhuizen scannen
 • Viaducten / bruggen en andere werken
 • Huizen en utiliteitsbouw
 • Dokschepen inmeten
 • Nog veel meer, vraag naar de mogelijkheden!

 

Vraag advies of een offerte

 

Hoogste kwaliteit Landmeten

Landmeten is precisiewerk. Net als u, stellen wij de hoogste eisen aan landmeten. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën en hierin te blijven investeren kunnen wij u altijd de allerbeste kwaliteit op het gebied van landmeten in Leeuwarden garanderen. Samenwerking en open communicatie speelt hierbij voor ons een belangrijke rol. Wij geloven dat een open samenwerking nodig is om goede kwaliteit te leveren. Heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Samenwerking

Geo Actief streeft altijd naar de optimale open communicatie. Wij geloven dat een heldere open communicatie een voorwaarde is voor het leveren van kwaliteit. Deze kwaliteit zetten wij kracht bij door samen te werken met specialisten en partners met andere expertises. Doordat zij van meerwaarde zijn op andere punten binnen de gehele keten, complementeren verschillende expertises elkaar, waardoor wij onze opdrachtgevers totaaloplossingen kunnen bieden. Door het samenbrengen van specialisten uit verschillende vakgebieden kunnen wij de beste service in maatvoering garanderen.

Inmiddels heeft Geo Actief in de loop van de jaren een enorm netwerk opgebouwd. Hierdoor kunnen wij voor ieder onderdeel binnen een project de juiste expert vinden. Doordat ons netwerk in heel Nederland gevestigd is, kunnen wij onze diensten overal in Nederland leveren en in overleg ook ver daarbuiten.

 

Maatvoeren en laserscannen

Als landmeetkundig bedrijf kan Geo Actief u volledig ontzorgen op het geodetisch gebied. Welk project het ook betreft, wij bieden de oplossingen en regelen het voor u. Door kennis en kunde van onze experts én het proactief meedenken met de opdrachtgever kan er met een open vizier gekeken worden naar het beste plan om het project stapsgewijs aan te pakken.

 

Lees meer over Maatvoeren

 

Bij Geo Actief bent u verzekerd van:

 • Jarenlange ervaring
 • Kunde en kennis op het gebied van landmeten, maatvoeren en laserscannen
 • Eerlijk advies
 • Totale ontzorging

 

Lees meer over laserscannen

 

CONTACT

Bent u overtuigd geraakt van onze uitgebreide kennis van landmeten in Leeuwarden en zou u eventueel met ons in contact willen komen voor vragen of meer informatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Uiteraard is het ook mogelijk om direct een offerte bij ons aan te vragen.

 

Neem direct contact op!

 

 

Emmen Groningen Leeuwarden Zwolle