Landmeten Groningen

Landmeten voor elk vraagstuk

Landmeten is inmiddels een beroep dat al heel lang bestaat. De principes zijn al eeuwen oud. Inmiddels zijn er al vele manieren gevonden waarop inwinning plaats kan vinden. Welke methodiek de juiste is en welke manier het meest voordelig is, wordt bepaald door het uiteindelijke product. Geo Actief is specialist op het gebied van landmeten. Heeft u een vraagstuk? Geo Actief denkt graag met u mee om tot een efficiënte oplossing te komen. Geo Actief is hét bedrijf voor landmeten in de omgeving Groningen.

Geo Actief meet met de modernste total stations en veldsoftware. Door gebruik te maken van Topcon Magnet is het in staat om direct de juiste layerstructuur lijnen, punten en vlakken te meten. Dit werkt ideaal als aansluiting op uw manier van werken.

 

Neem direct contact op!

 

 

Landmeten met precisie

Bij landmeten denken we meestal aan het opmeten van land met een tachymeter en/of middels GPS. Bij landmeten wordt de positie van punten op de aarde bepaald, waarbij de kromming en bolheid van de aarde, waar nodig, gecorrigeerd worden. Precisie speelt hierbij een belangrijke rol. Alleen door zéér nauwkeurig te werk te gaan kunnen de juiste afstanden, hoogtes, hoeken en coördinaten gemeten worden. Een specialist als Geo Actief kan u daarin volledig ontzorgen!

Bij landmeten in Groningen en omstreken wordt er gebruik gemaakt van de volgende instrumenten:

 • Een tachymeter: deze bepaalt de horizontale richting, verticale hoek en (schuine) afstand;
 • Een waterpasinstrument: wordt vaak in combinatie met een baak gebruikt om de hoogteligging van punten te bepalen;
 • Een GPS: voor de plaatsbepaling een bepaling van de coördinaten;
 • 3D laserscanners: voor het bepalen van de ruimtelijke punten;
 • Drone: scannen en/of fotogrammetrie;
 • Single beam en/of multibeam: peilen (hydrografie);
 • Vliegtuig: luchtfotogrammetrie.

 

 

“Geo Actief biedt opdrachtgevers slimme totaaloplossingen”

 

Ongekende mogelijkheden met landmeten in Groningen

Geo Actief heeft inmiddels jarenlange ervaring waarin veel kennis is opgedaan. Binnen het landmeten worden innovatieve ontwikkelingen en de komst van nieuwe technieken op de voet gevolgd waardoor kennis en kunde telkens wordt uitgebreid en constant op het hoogste niveau zit. Onze expertise komt tot uiting in zowel grote als kleine projecten. Wij zijn inzetbaar in elke fase van de bouw. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor het in kaart brengen van eigendomsgrenzen en meetkundige beschrijvingen bij landkaarten.

Soorten projecten die door Geo Actief worden uitgevoerd:

 • Ziekenhuizen scannen
 • Viaducten, bruggen en andere werken
 • Huizen en utiliteitsbouw
 • Dokschepen inmeten
 • Vele andere projecten. Vraag naar de mogelijkheden…

 

Vraag advies of vrijblijvende offerte

 

Hoogste kwaliteit landmeten

Landmeten is precisiewerk. Net als u, stellen wij de hoogste eisen aan landmeten. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën en hierin te blijven investeren kunnen wij u altijd de allerbeste kwaliteit op het gebied van landmeten in Groningen garanderen. Samenwerking en open communicatie speelt hierbij voor ons een belangrijke rol. Wij geloven dat een open samenwerking nodig is om goede kwaliteit te leveren. Heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Samenwerking

Geo Actief streeft altijd naar de optimale open communicatie. Wij geloven dat een heldere open communicatie een voorwaarde is voor het leveren van kwaliteit. Deze kwaliteit zetten wij kracht bij door samen te werken met specialisten en partners met andere expertises. Doordat zij van meerwaarde zijn op andere punten binnen de gehele keten, complementeren verschillende expertises elkaar, waardoor wij onze opdrachtgevers totaaloplossingen kunnen bieden. Door het samenbrengen van specialisten uit verschillende vakgebieden kunnen wij de beste service in maatvoering garanderen.

Inmiddels heeft Geo Actief in de loop van de jaren een enorm netwerk opgebouwd. Hierdoor kunnen wij voor ieder onderdeel binnen een project de juiste expert vinden. Doordat ons netwerk in heel Nederland gevestigd is, kunnen wij onze diensten overal in Nederland leveren en in overleg ook ver daarbuiten.

 

Geo actief - Maatvoeren en laserscannen

Als landmeetkundig bedrijf kan Geo Actief u volledig ontzorgen op het geodetisch gebied. Welk project het ook betreft, wij bieden de oplossingen en regelen het voor u. Door kennis en kunde van onze experts én het proactief meedenken met de opdrachtgever kan er met een open vizier gekeken worden naar het beste plan om het project stapsgewijs aan te pakken.

 

Lees meer over Maatvoeren

 

Bij Geo Actief bent u verzekerd van:

 • Jarenlange ervaring
 • Kunde en kennis op het gebied van landmeten, maatvoeren en laserscannen
 • Eerlijk advies
 • Totale ontzorging

 

Lees meer over laserscannen

 

CONTACT

Bent u overtuigd geraakt van onze uitgebreide kennis van landmeten in Groningen en zou u eventueel met ons in contact willen komen voor vragen of meer informatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Uiteraard is het ook mogelijk om direct een offerte bij ons aan te vragen.

 

Neem direct contact op!

 

 

Emmen Groningen Leeuwarden Zwolle